Spørsmål og Svar -

Vennligst velg kategori

Søk svar

Det meste du trenger å vite om baggasje

baggageOppdatert februar 2020

Du kan betale ekstra baggasje på flyplassen eller kjøpe ekstra bagasje på forhånd.

Flyplassen Oslo: Kr 225/KG, Bagasje fra Pakistan til Skandinavia - PKR 2500,-/KG

Kjøper du bagasje på forhånd, kan du betale så lite som Kr 100/KG, men denne må kjøpes fra oss senest dagen før avreise.

Du kan ta med inntil 7KG i håndbaggasje som en enhet + 1 personlig eiendel som Laptop eller veske. Dette gjelder alle PIA fly.

På Business klasse gjelder det 2 kolli i håndbagasje 1 på inntil 7kg og 1 på inntil 5kg. Totalt får businessklasse 12KG håndbagasje + personlig eiendel

Har du for mye håndbagasje, kan du ved utreise fra Oslo lufthavn betale Kr 320,- og ta med inntil 12KG istedenfor 7KG i økonomi.

Nei. Ingen flyselskap tillater dette med mindere dette spesielt blir avtalt ved gate grunnet manglende plass i kabinen. I dette tilfelle blir håndbaggasjen sjekket inn ved gate og du får en baggasjelapp fra gate personalet.

tvPIA benekter ikke TV som spesialbaggasje, men tar ikke ansvar for baggasje som er uforsvarlig pakket. Spesielt eldre Plasma TVer kunne ikke transporteres liggnede, de måtte bli transportert i stående posisjon, dette er ikke noe PIA kan garantere.

For TV skjermer større enn 32" koster det NOK1000,- i gebyr for håndtering av spesialbagasje, men det telles fortsatt innenfor bagasjekvote.

NB! Tollvesenet i Pakistan belaster toll for gamle TVer også. For mer informasjon kontakt ambassaden eller tollvesenet ved flyplassene i Pakistan.

strollerHvis du reiser med små barn, vil du kunne ta med barnevogn som innsjekket baggasje. Noen små barnevogner som pakkes i en del (paraplyvogn) kan du også ta med til gate, men bare de stedene en lånevogn ikke finnes (i Oslo finnes det barnevogner du kan låne fra flyplassen)

Passasjeren er selv ansvarlig for at barnevognen er pakket forsvarlig. Det anbefales å reise med spesielle barnevognbagg som fås kjøpt hos de fleste barnebutikker.

Reiser du uten barn, med en barnevogn som gave til noen i Pakistan, veies den som vanlig baggasje for innsjekk innenfor din bagasjekvote.

baggageDet er forskjellige bagasjeregler fra rute til rute. Siden vi konsentrerer oss på denne nettsiden for reisende mellom Pakistan og Skandinavia tar vi med eksempler på dette. 

Oslo/København - Pakistan (Enveis eller returbillett, hvor billetten starter i Skandinavia);
Økonomi, 46KG, og Business (Economy Executive) 56KG

 

Spedbarn får 10KG bagasje uansett Økonomi/Business.

I en periode Oktober 2019 - Januar 2020 ble det utstedt billetter med 40kg/50kg bagasje. Disse gjelder fortsatt med bagasje som ble tillatt på billetten.

infant LittleTOTSchildcarePå billetter utstedt for reise fra Norge, (Om reisen er kjøpt en vei, eller returbillett med utreise fra Norge) så er det 10 KG bagasje for Spedbarn.

Spedbarn får ikke håndbagasje, men en liten stelleveske kan du ta med.

Tips! Det kan være greit å reise lett når du reiser med små barn. Husk at småbarn er også en form for håndbagasje som du må bære!

damHusk at hvis du har mistet eller skadet bagasje må den meldes til ankosmtservice før du forlater flyplassen. Eller hvis skaden er oppdaget i ettertid må den snarest mulig meldes til ankomstservice på flyplassen og senest innen 7 dager etter reisen.

Ankomst service vil videre veilede deg i prosessen, normalt letes bagasjen i en periode på opp til 21 dager før den anses tapt og erstattning gis.

Du kan ta kontakt med country manager på osluupk@piac.aero, med kopi til care@piac.aero og info@piac.aero for å melde kravet når det har gått 21 dager. Send med billettkopi/boarding kort, din informasjon (telefonnummer etc), bagasje info og rapport referanse som ble meldt til ankomst.

Husk! Ikke sjekk inn verdisaker, nøkler, medisiner, lommebøker o.l. i innsjekket bagasje. Hvis bagasjen går tapt, er det en maksimumsgrense på hva flyselskapet erstatter. Om du hadde bagasje fullt av verdisaker, kommer ikke flyselskapet til å ta hensyn til det. I slike tilfeller er det lurt å ha reiseforsikring eller ekstra forsikring på verdisaker.

SAS

Hvis du har kjøpt gjennomgående billett med PIA+SAS kan du ta med samme mengde bagasje videre med SAS som du får med PIA forutsatt at du kobler neste fly innen rimelig tid (uten pause)

Er du usikker på om du har gjennomgående billett, spør oss. 

Alle billetter vi utsteder med SAS er gjennomgående billetter. Hvis det er avvik, for eksempel at det er en brudd på billetten og du ikke får samme bagasje med SAS kommer vi til å si fra ved billettkjøp.

Endring/Refundering eller andre spørsmål rundt billetter.

En booking er reservasjon av plass, slik at flyselskapet holder av en plass til deg på flyet. Men det er selve billetten som er betalingen/kvitteringen av plassen. Så en reservasjon eller booking gjort i en viss dato uten at det er utstedt billett for denne datoen blir automatisk slettet etter en gitt tidsgrense. Laveste prisene har tidsgrense så lite som 3 timer.

Billettene kommer i litt forskjellig format i forhold til hvor du har kjøpt billetten. Det viktigste er å se etter bookingreferanse som består av seks (6) bokstaver eller tall (ABC123) eller at du finner billettnummer som består av 13 tall og starter med 214 (214 241 123 5678) på papir. Dette er viktig å ha med seg når du skal ut og reise fordi det kan være flere passasjerer med like navn.

Fra kjøpedato er billetten gyldig i systemet i inntil ett år. I løpet av det året, skal du enten bruke, endre eller refundere billetten. Billetter som er eldre enn ett år blir automatisk slettet fra systemet og ubrukte billetter som er over ett år gamle går tapt. Forøvrig kommer det ann på prisklasse hvor lenge du du kan være i Pakistan mellom tur / retur, og finnes i enten 6mnd eller 12mnd

ticketAlle PIA billetter per 2019 kan refunderes. Det blir trukket et refunderingsgebyr avhengig av hvilken rute du har billett på som du ønsker refundert. For billetter utstedt Oslo-Pakistan enveis eller retur, trekkes det Kr 1500,- i gebyr. For billetter som starter i England er det gebyr i GBP o.l.

Ved returbilletter som er brukt en vei, trekkes det prisen for en-veis billetten og refunderingsgebyr, det er ikke slik at du automatisk får halve prisen.

Merk at et administrasjonsgebyr blir trukket fra tilbakebetalingen uavhengig om billetten kvalifiserer seg for full refund, eller mot flyselskapets gebyr.

Tips! Har du planer om å reise på et senere tidspunkt innenfor noen måneder, er det billigere å endre billetten enn å refundere den gamle og kjøpe en ny senere...

Pakistan Airlines har et bonusprogram for de som reiser ofte. Du kan tegne et medlemskap og registrere ditt Award Plus nummer alltid når du bestiller. Da vil du samle opp poeng og kunne bruke de til mange fordeler fra PIA, som for eksempel;

 • Oppgradering av økonomibillett til businessklasse.
 • Ekstra baggasje sammen med dine vanlige billetter.
 • Få billetter for PIA reiser mot poeng.

Du kan lese mer om dette og bli medlem fra www.piac.com.pk

Alle flyselskap har delt opp flyet i diverse prisklasser. Tanken er enkel, at den som kjøper først får billigste billetten. Etterhvert som flyet blir fylt opp går prisen på billetten opp.

For Oslo-Islamabad ruten ligger prisene per februar 2020 fra Kr 5.200,- i økonomi og går oppover til rundt 10.000,-

Det betyr i praksis at de første som kjøper returbillett får pris helt ned til 5200 kroner, også øker prisen sakte men sikkert etterhvert som flyet blir solgt, og de siste billettene i økonomi går til Kr 10.000,-

Priseksempler ovenfor gjelder lavsessong.

Vi trenger kun;

 • Passasjerens hele navn, slik det fremkommer i passet.
 • Telefonnummer til en kontaktpersjon
 • Reisedatoer/rute

Før du reiser, må du oppgi passdetaljer o.l. men det kan oppgis senere.

Tips! For å forsikre at navnet er skrevet riktig i booking slik det står i passet, er det alltid greit å ta med seg passet (eller bilde av passet) når du kommer og bestiller.

Det finnes ingen fasitsvar på hvor lenge før du bør bestille for å finne rimelige billetter, men tommelfinger regel er "planlegger du å reise rundt skoleferier +/- 2 uker, bør du være ute i god tid".

Eksempelvis, vi begynner å selge sommerferie billetter allerede oktober/november året før, og rundt april/mai begynner noen å kjøpe høstferie billetter.

Skal du reise utenom skoleferier, er det uansett god skikk å planleggge reisen i god tid, men som regel får du rimelige billetter et par uker før avgang også.

Det enkleste er å ta passet (eller bilde) med når du kommer for å kjøpe billett, men det er mulig å oppgi passdetaljer senere. Hvis du tar med passet er det ekstra garanti for at navnet og informasjonen i booking blir riktig i forhold til hva som er registrert i passet.

640 sykbamsePIA gir kun fritak for endringsgebyr (Kr 1100,- per feb 2020) eller refunderingsgebyr (Kr 1500,-) i følgende tilfeller:

1) Passasjeren, eller noen i nærmeste familie dør

2) Passasjeren (eller en av passasjerene i samme booking hvis mange reiser sammen) blir lagt inn på sykehus rundt reisedatoer.

Ved mindre sykdom (feber, influensa etc) som ikke fører til sykehusinnleggelse må du høre med reiseforsikring.

Hvis du velger å endre dato, kan prisforskjell fortsatt forekomme, men du får fritak for endringsgebyr. Bevis på dødsfall og eventuelt relasjon må fremlegges ved endring/refundering.

For alle andre tilfeller av sykdom, sykehusinnelgging eller lignende, belastes fullt gebyr og passasjerene som har reiseforsikring bes å ta kontakt med forsikringen.

Kun Pakistanske statsborgere (Pakistansk Pass) for de over 65år kan få 10% rabatt når de reiser ut fra Pakistan.

Det finnes desverre ikke aldersrabatt på reiser fra Norge/Danmark.

Alle ruter har forskjellige regler, men som tommelfinger regel kan alle PIA billetter endres, med mindre det er en spesiell kampanje. I tilfelle restriktive regler når det er kampanje billetter vil vi informere passasjerer ved salg.

Men generelt gjelder følgende regler:

Minimum 7 dager før avreise (helst 8 dager da gebyret kommer når avgangen har gått fra Pakistan), ved første gangs endring, er det fritak for endringsgebyr på Kr 1100,-

(Merk! Prisforskjell på ny og gammel dato kan fortsatt forekomme)

Ved endring mindre enn 7 Dager før avreise, eller hvis billetten har vært endret tidligere, er det gebyr på Kr 1100,- (Pluss eventuel prisforskjell)

Ved endring mindre enn 4 timer til avgang eller at du har mistet flyet er det gebyr på Kr 1300,-

Ved refundering av billett trekkes det Kr 1500,-

Tak kontakt med oss om du lurer på hvilke gebyrer gjelder på din billett.

For Businessklasse er det fritak for endringsgebyr 3 dager før avreise, utenom dette er det samme gebyrer som Økonomi for endring, noshow og refundering.

Husk at når det er for eksempel 7 dagers regel, betyr det at billetten må endres 7 dager før avreise, det hjelper ikke å kansellere booking og komme tilbake 1 måned etter for å endre avreise.

SASPIA har avtale med SAS for koblinger videre til andre destinasjoner i Europa, når du går av flyet i Oslo eller København.

Det er dog sterkt avhengig av rute og koblingstid. For eksempel kan det hende at selvom du kan få fly med SAS til Barcelona, at vi ikke har mulighet til å koble disse sammen.

For fly som vi kan koble sammen, for eksempel Lahore - Oslo - Bergen, vil du få samme mengde bagasje med SAS som du ville få med PIA.

SAS har egen pristabell og prisen avhenger av hvor fullt det er på SAS og vi kan derfor ikke på forhånd hva prisen ligger på.

Spør oss gjerne om pris når du bestiller billett, om hva vi kan tilby av andre destinasjoner i Europa med SAS.

Det er mange som betaler/kjøper billett fra oss i Norge, for slektninger som skal komme fra Pakistan til Norge på besøk, eller som flytter permanent.

Det er ingen begrensning, vi kan utstede billetter fra Norge for alle reiseruter med PIA. For reisende ut fra Pakistan, trenger vi kopi av bildesiden på passet, og eventuelt visum hvis det er enveisbillett ut fra Pakistan.

missed flightDersom du mister flyet, eller melder i fra om endring når det er mindre enn 6 timer til avreise, koster det No-Show gebyr på Kr 1300,- i tillegg til eventuell pris diferanse på ny og gammel dato ved endring. Hvis du skulle ønske å refundere billetten etter at du har mistet flyet koster det samme Kr 1500,- som refunderingsgebyr.

PIA har studentrabatt i alle prisklasser 10% i økonomiklasse. Rabatten gjelder ikke skatter, avgifter og gebyrer. Studentbevis eller annen bekreftelse fra skolen kreves for dokumentasjon. Språkopplæring og små kurs kvalifiserer seg ikke for studentrabatt.

Du kan endre dato på alle PIA billetter såfremt det fortsatt er aktiv i systemet (billetter over 1 år gamle går ut og kan ikke endres)

Hvis du endrer din billett når det er 7 dager eller mer til avreise, slipper du endringsgebyr ved første endring på originalbilletten. Eventuell prisforskjell på ny og gammel dato må fortsatt betales. Endrer du billett etter avreise av planlagt dato, må du ut med 1300 kr i noshow gebyr.

Navnet på billetten være det samme som navnet i passet. Dersom det er noen små bokstav feil, for eksempel AHMAD eller AHMED, eller MOHAMMAD, MUHAMMED så godtas dette for reise, men det kan ikke stå ABBAS isteden for ABDUR.

Det er passasjerens ansvar å oppgi riktig navn i henhold til passet, og å oppgi alle navn. PIA retter ikke opp navn.

P SeatDet er mulig å oppgradere til høyere klasse ved å betale prisdifferanse på billettene på forhånd. Hvis du ikke endrer dato, kommer det ingen gebyr, kun pris forskjell.

Det er også mulig å oppgradere ombord mot betaling til crew, men det avhenger av hvor mye ledig plass det er ombord. Per februar 2020 er prisen for oppgradering omboard Kr 2000,- per person per vei.

Alt vedrørende ruten til og fra Pakistan Airlines

AircraftDet er vanskelig å svare på før den dagen du skal fly. Du kan alltid sjekke siste status fra flyplassens hjemmeside www.osl.no eller www.cph.dk.

En annen måte å sjekke er www.flightradar24.com der du kan se hvor langt flyet har kommet også. Søk med rutenummer for eksempel PK771. Den viser status bare etter at flyet er i lufta.

passAmbassaden har skrevet 2-4 uker på sine nettsider men visum søknad kan gå gjennom raskere til tider når ambassaden ikke har så mange søkende. Avhengig av når på året du søker, og hva slags visum du søker kan behandlingstiden variere.

For å få riktig svar på spørsmålet må du ta kontakt med ambassaden, da flyselskapet egentlig ikke har noe med visum å gjøre. Vi kan heller ikke fremskynde din visumprosess.

Ambassaden: +47 23 13 60 86

Oppdatering: Nå har Nadra lansert E-visum system som er i prøvefase. Det er mange som har søkt E-visum og fått bekreftet dette. Tiden der kan variere også, men i nødstilfeller er det Ambassaden som kan fremskynde prosessen.

Det anbefales å møte opp på flyplassen senest 2 timer før avgang på utreise fra Oslo / København. På tilbakereisen, og spesielt dagene rundt skoleferier anbefales det å møte opp 3 timer før avgang. 

Merk at innsjekk stenger 1 time før avgang! - Og du må være på gate senest 30 minutter før avgang.

seat

Det er mulig å kjøpe forhåndsbetale og reservere seter ombord på fly. Sete prisen er forskjellig i forhold til hvilket sete man ønsker å booke. Eksempelvis seter med beinplass i økonomi koster Kr 250,- per sete, per vei, mens vanlig seter kan man få ned til Kr 75,-

PIA forbeholder retten til å endre flytype og med den, setekart kan endre seg. Dersom du ikke får sete (eller tilsvarende sete) du har betalt for, har du krav på refusjon.

passNesten alle utenom de som har Pakistansk pass trenger visum til Pakistan. Det finnes et visumkort "Pakistan Origin Card" som kan erstatte visum i passet. Du kan finne ut informasjon om vaksinasjon/visum og andre forhold rundt reise hvor som helst i verden på Star Alliance sine hjemmsider.

Skal du søke visum kan du ta kontakt med Pakistan Embassy Oslo

Normalt når du kobler PIA til PIA i Pakistan får du ved lang ventetid (8 - 24 timer), hotell fra PIA.

Eksempelvis hvis du reiser fra Quetta til Islamabad på en fredag kveld, og du skal reise fra Islamabad til Oslo neste dag, så får du hotell fra PIA.

Ved opphold over 24 timer / eller ved 5- 8 timer dagtid gir PIA normalt ikke hotell, men det skader jo ikke å spørre...

All hotellovernatting arrangeres av Ankomstservice på flyplassen, det er ikke mulig å booke/arrangere hotell på forhånd.

umnr

PIA tillatter barn fra 8 - 15 år å reise alene, mot spesial service "UMNR" som står for "unaccompanied Minor" det vil si, et barn som reiser alene.

Det koster ingen ekstra gebyr annet enn at du må kjøpe voksenbillett for barnet. Barnet ditt vil da bli følgt av ansvarlig personal på flyplassene til og fra flyet, og ombord vil flyvertinnene følge ekstra med på barnet.

For barn fra 5 - 8 år, eller om du ønsker du ektra oppfølging av barnet ombord, må du betale for en "enveis" billett i tillegg til voksenbillett for barnet. Da vil PIA ta med ekstra flyvertinne ombord som kommer til å sitte ved barnet under hele reisen.

En forutsetning for barn som reiser alene er at barnet klarer hverdagslige oppgaver selv, slik som toalettbesøk, spise mat etc.

handicap

For Passasjerer som trenger ekstra assistanse på flyplassen, må det være bestilt senest en dag før avreise. PIA tilbyr følgende assistanse:

 • Rullestol
 • Barn som reise alene
 • Oppfølging (Meet and assist)
 • Blind (oppfølging av blinde)
 • Døv (oppfølging av de døve)

PIA personalet bestiller assistanse ved avgang når passasjeren melder seg på innsjekk. Har du behov for assistanse på Oslo lufthavn fra parkeringsplass/bil kan dette avtales med assistanse ved å ringe + 47 64 82 19 00

pengerDet er ikke flyselskapet, men tollvesenet fra det respektive destinasjon/avgangsplassen som bestemmer begrensningen.

For avreise fra Norge, per 2020 er det en begrensning på Kr 25000,- per person. (Person inkluderer barn og spedbarn).

Ved avreise fra Pakistan er det lov med maks 10.000 USD i fremmedvaluta, eller maks PKR 3000.

Sjekk alltid med tollvesenet i det respektive land for siste informasjon.

Reglene endres hele tiden. Hos forbrukerrådet kan du følge veiviser og finne ut hva du har krav på for utreiser fra Norge. 

http://www.forbrukerradet.no/fly/

Fra Pakistan gjelder egne lokale regler: Se PIA sine hjemmesider: https://www.piac.com.pk/experience/air-passenger-rights

 

ultrasoundPIA har satt øvre grense på reise for gravide kvinner til 35 uker. Du må... altså MÅ.. ha med deg ultralydsrapport og/eller legeerklæring som opplyser når du fyller 35 uker, slik at all reise med PIA skjer før 35. uke. Eventuelle legeattest (Fit to fly certificate) må være mindre enn 10 dager gammel ved reisedato der legen skriver under på at det er normal graviditet og det ikke er fare for komplikasjoner ved reisen.

For reise til Umrah med PIA kan ikke kvinner være på vei mer enn 24 uker ved utreise.

For nyfødte barn, er det en minimumsalder på 7 dager for å reise med PIA fly.

glass

Desverre, PIA selger/serverer ikke alkohol ombord noen av sine flyvninger.

Det er mulig å kjøpe seg plass ved nødutgang eller de plassene med ekstra benplass, mot betaling. Betaling av plass er ikke refunderbar ved refundering av billett, men såfremt samme plass er ledig i ny dato, kan det overføres til ny dato ved endring av billett.

Prisen varierer i forhold til sessong, så spør oss neste gang du kjøper billett.

NB! Barn, handicappede eller svake får ikke lov til å sitte ved nødutgang.

PIA har avtale med SAS om innenriks fly i Norge og noen destinasjoner i Europa. Så hvis du flyr med PIA kan du få kobling med SAS til for eksempel Bergen fra Oslo. Du betaler selvfølgelig tillegg for SAS men veldig ofte vil en gjennomgående billett være billigere enn å kjøpe en separat billett.

Hvis du kobler fra Oslo på vei ut av landet? Det vil si at du flyr for eksempel fra Bergen - Oslo - Pakistan, trenger du ikke å ta bagasjen. Men du vil ikke få boardingkort for PIA i Bergen, så du må sjekke inn på gate eller gå ut av sikkerhetskontroll for boardingkort hvis du ønsker å handle taxfree.

Når du reiser fra utlandet og skal videre innenriks, må du ta bagasjen gjennom tollen for å sjekke inn på nytt (bagdrop)

Alle utenom Pakistanske statsborgere som reiser på Pakistansk pass trenger en form for innreise tillatelse/visum. Norske statsborgere kan enten søke (på forhånd) om å få Pakistan Origin Card (POC), eller Visum.

I noen tilfeller der gamle POC er utgått, og det er søkt om fornyelse, er det mulig å reise ved å ha med utgått POC og få en innreisetillatelse på 72 timer ved landing. Når i Pakistan må man henvende seg til Interior Office i Islamabad for å få normal visum innen de 72 timene. Dette er noe som bør bare brukes til nødstilfeller, dette er ikke beregnet for normal reise.

Det er ikke tillatt å reise til Pakistan med norske nødpass (håndskrevne).

Myndigheter i Norge har kjørt et prøveprosjekt med turkis farget Provisorisk pass, som er tillatt, og når den eventuelt blir tilgjengelig for publikum kan man reise med den. Men inntil videre er det normal pass som gjelder.

vapePå grunn av sikkerhet, fare for egen og andres helse og brannfare har alle flyselskaper gått bort fra røyking omboard flyene. Det er ikke lov å røyke på toaletter heller, og dette inkludere elektroniske sigaretter.

PIA Bonusprogram: Award Plus

awardJa! PIA har bonusprogram som heter Award Plus. Den fungerer på samme måte som alle andre flyselskaper ved at du tjener poeng på dine reiser med Pakistan Airlines, og deretter kan bruke poengene til å få tjenester tilbake.
Gå enkelt inn på www.piac.com.pk for å melde deg inn!

baggageOslo - Islamabad kommer i Sone 4 for Pakistan Airlines rute. Per retning koster dette deg 10.000 poeng for 20KG bagasje. Du får en fysisk billett for bagasjen som du må ta med til flyplassen.

Bagasjen må bestilles god tid i forveien.

Har du mer enn 5000 poeng, kan du allikevel bestille ekstra bagasje, da betaler du for manglende poeng. (uansett tjeneste du ønsker må du ha minimum 50% poeng, resten kan du betale)

NB! Fra 1. Juni 2016 er det en statisk gebyr på kr 350,- per voucher for servicehonorar i tillegg til betaling for eventuelle poeng du måtte mangle.

For fullstendig oversikt anbefaler vi at du sjekker PIA Award + sin nettside.

For reiser mellom Oslo/København og Pakistan gjelder følgende;

Økonomibillett mot poeng - 27.000 poeng for En-veis, og 45.000 for Returbillett

Businessbillett mot poeng - 54.000 for en-veis, og 90.000 for returbillett

Ønsker du å oppgradere en økonomibillett til Business mot poeng koster det det samme som en økonomibillett altså 27000 for en veis oppgradering, og 45000 for retur. Merk at de billigste billettene kan ikke oppgraderes mot poeng. Ta kontakt med oss for å sjekke om din billett kan oppgraderes.

NB! Fra 1. juni 2016 er det service honorar på Kr 250,- per sektor for Award Plus billetter, i tillegg til alle skatter og en fuel surcharge på EUR148 på returbilletter.

 

Poeng som du tjener på dine reiser, er gyldig i inntil 3 kalender år. Poeng som du har tjent i løpet av 2017, vil gå ut 31. des 2020. Du vil få varsel på e-post før poengene går ut slik at du rekker å bruke dem.

Nei, Ved kjøp av billetter må passasjeren selv betale skatter og gebyrer som er avhengig av reiserute o.l. I tillegg belastes en servicehonorar på Kr 250 per sektor.

Ved kjøp av bagasje (voucher) er det statisk gebyr på Kr 350,- per voucher.

Alle gebyrene kommer i tillegg til eventuell betaling av manglende poeng.